czwartek, 11 sierpnia 2016

Tagiatelle cukiniowo-szałwiowe



Nie byłabym sobą gdybym nie poszukiwała nowego sposobu zaadoptowania tego cudnego letniego warzywa, czyli  cukinii. Podobno w prostocie jest moc, idąc tym tropem sięgnęłam po zaledwie kilka składników: makaron, cukinię, młode ząbki czosnku, listki szałwii, masło. Oto efekty dzisiejszego czarowania w kuchni:


Tagiatelle cukiniowo-szałwiowe

 

Składniki:


  • 0.5 opakowania makaronu tagiatelle 
  • jedna średniej wielkości cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • garść liści szałwiowych
  • łyżka masła
  • pieprz
  • sól

Tagiatelle cukiniowo-szałwiowe


Tagiatelle cukiniowo-szałwiowe


Tagiatelle cukiniowo-szałwiowe

Przygotowanie:


Cukinię obierz i pokrój na drobne kawałki. (Ja zrobiłam z niej paski obieraczką). Na maśle podsmaż na patelni rozdrobniony czosnek, dodaj pokrojone listki szałwii oraz cukinię. W międzyczasie przyrządź w osobnym garnku makaron według przepisu na opakowaniu. Ugotowaną porcję makaronu dodaj na patelnię i pomieszaj z jej zawartością. Zapach unoszący się z kuchni z pewnością zwabi domowych głodomorów...


Tagiatelle cukiniowo-szałwiowe


Podobne: 


Prześlij komentarz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...